Om oss och vår historia

KONTAKTUPPGIFTER: info@barnsmart.se. Vi har som mål att besvara ditt mail inom 48 h.

HISTORIEN OM BOKSMART OCH BARNSMART.SE 

En kall aprilnatt 2016 vaknade Emelie och hade en idé. Tänk om man kunde göra sagor med inbyggd kunskap - humoristiska och kortfattade - så att både barn och vuxna kunde lära sig något under godnattsagan. En bra saga minns man ju ofta hela livet - likaså en rolig historia. Andréas, som är både skribent och illustratör, tände på idén och satte omedelbart igång med sagor om tre svenska regenter - Gustav Vasa, drottning Margareta och Gustav III. Manus stöttes och blöttes tillsammans med våra barn Ludvig och Lovis, då 3 och 5 år gamla, och när de lyckades återberätta och dessutom älska sagorna - då kände vi att böckerna var klara. Bokförlaget Boksmart bildades och den 1 november samma år släppte vi sagorna på marknaden. Succén var omedelbar och över 200 böcker såldes redan första kvällen! Under 2017 släpptes ytterligare två historiska böcker - om ”När Maggan tog makten’ om drottning Margareta och ’Kalles vilda äventyr’ om Karl XII. Maggan belönades med betyget 5 av 5 av BTJ (Sveriges bibliotek), Kalle fick en 4:a.

BARNEN I KRAMDALEN - VÅRT BIDRAG TILL KAMPEN MOT SEXUELLA ÖVERGREPP PÅ BARN 

I december 2017 släppte vi Barnen i Kramdalen, en saga som på ett lättsamt sätt lär barn integritet och rätten till sin egen kropp. Manuset bollades med barnpsykologen Maria Schillaci, en handfull förskolor samt med organisationen Treskablinoll. Vi tog alla våra intjänade pengar och tryckte upp 16 000 exemplar, en galen siffra för oss, men beslutet visade sig vara rätt. Boken låg 1:a på Adlibris totala topplista innan den ens hade släppts, och mellan december-februari sålde den i över 10 000 exemplar. Gissa om vi var lättade! Och glada så klart.

BARNSMART.SE - EN WEBBSHOP SOM STÄRKER BARN 

Nu föddes ytterligare en idé. Om vi kan stärka barn med kunskap, borde vi inte då kunna stärka dem på andra sätt också? Alltför många människor har dålig självkänsla och tänker mörka tankar - ofta redan som barn. Men det går att träna hjärnan att tänka gott om sig själv, ju tidigare desto bättre. Först tog vi fram en posters med stärkande meningar och peppade våra egna barn. Därefter lade vi ut den på vår hemsida. Gensvaret blev fantastiskt.

Idag är barnsmart.se full med peppande posters, armband, samtalskort etc som vi tagit fram som hjälpmedel för att stärka barn. Men vi har bara börjat - vårt mål är att bredda utbudet rejält med nya härliga produkter som stärker barns inre på olika sätt.   

Tack för att du hjälper till att peppa och stötta! Alla barn har rätt att känna sig värdefulla och tro på sig själva.

/Emelie & Andréas Sjölander

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT RECENSERA VÅRA BÖCKER? 

Det är värdefullt när bloggare skriver om oss och våra böcker sprids eller recenseras i sociala medier. Om du är intresserad av ett samarbete, kontakta oss på info@barnsmart.se och länka till din blogg eller instagram samt kort information och antal besökare per vecka. Vi ser fram emot att höra från dig!

KONTAKT: info@barnsmart.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.